Kroon en brugwerk

Tandheelkunde is zowel een kunst als een wetenschap; tandheelkundige kronen zijn daar een perfect voorbeeld van. Een tandheelkundige kroon of “kap” is een omhulsel dat past over een beschadigde, vergane of onaantrekkelijke tand. Het kan zelfs een tand volledig vervangen als onderdeel van tandbruggenwerk.

Een kroon bedekt een tand volledig boven de tandvleeslijn. Dit staat in contrast met een tandheelkundig laagje, dat alleen het vooroppervlak van een tand bedekt en een natuurlijke tandstructuur nodig heeft om dit te ondersteunen. Daarom, als een tand een significante hoeveelheid structuur boven de tandvleeslijn mist, zou een kroon het herstel van de keuze zijn.

Kronen versterken beschadigde tanden, waardoor ze weer normaal kunnen functioneren. Wanneer deze gemaakt zijn van de hedendaagse hightech porselein (tandheelkundig keramiek), zijn kronen vrijwel niet te onderscheiden van natuurlijke tanden. Ze kunnen zelfs worden ontworpen om het oorspronkelijke uiterlijk van een tand te verbeteren.

Naast porselein zijn er nog andere materialen die we kunnen gebruiken om tandheelkundige kronen te maken, afhankelijk van welke eigenschappen het belangrijkst zijn. Voor duurzaamheid kan gegoten goud niet worden overtroffen. Dit is echter niet altijd de meest esthetische keuze, vooral aan de voorkant van de mond. Andere mogelijkheden zijn porselein-gefuseerde-op-metaalkronen, die een metalen interieur voor stevigheid en een porseleinen buitenkant hebben voor een meer natuurlijk uiterlijk, en volledig porseleinen kronen met zirkonium, die het sterkste keramiek vertegenwoordigen. We bespreken graag de voor- en nadelen van deze verschillende opties met u.

 • Vlotte diagnose
 • Persoonlijk behandelplan
 • Tijdige identificatie en interventie
 • Kwalitatieve interventie

Bruggen

Ontbreken er meerdere tanden of zijn deze ernstig beschadigd dan kan een brug de juiste oplossing voor u zijn. Er zijn drie verschillende soorten bruggen, namelijk de gewone brug (met implantaten aan beide kanten van de open ruimte), de vrij-eindigende brug (met pijlers aan één kant van de open ruimte, vooral bij kiezen) en de etsbrug (bij gebruik van de naastgelegen tanden als pijlers). Welke soort brug het beste is voor u, kan worden bepaald aan de hand van een onderzoek door onze specialisten.

Volledige gebitsrestauratie

De redenen voor een volledige gebitsrestauratie lopen enorm uiteen: de één wil zorgeloos kunnen eten. De ander wil zich niet hoeven te schamen voor zijn of haar gebit.

Als specialistische tandheelkundige kliniek kunnen wij voor elke patiënt een oplossing bieden.

Is uw gebit dusdanig beschadigd of aangetast dat er een grotere ingreep nodig is dan het vullen van een gaatje of een andere kleine behandeling om uw gebit in de oude staat te herstellen? Dan staat ons team van specialisten voor u klaar om u een gebitsrenovatie van het allerhoogste niveau aan te bieden.

.

Image Title
Persoonlijke aandacht
Image Title
Uw gebit uw hele leven lang gezond en mooi
Image Title
We starten de behandeling pas nadat we de huidige gebitssituatie, uw persoonlijke wensen en een stappenplan met u hebben opgesteld en besproken.

Behandelingen

_– € 0,00 

Onderzoeken

– € 0,00

Spoedgevallen

03 232 26 02

Uw behandelplan wordt opgesteld ten behoeve van stabiele vooruitgang, waarin elke fase prompt wordt geïmplementeerd.

Procedures

_

_

_

_

_

_

_

_

Maak een afspraak

  Hoofdbehandelaar

  Projects-11
  Klinisch Tandtechnicus
  Dhr. C.C.M. Ellis

  Behandelaars tijdschema

  Patient citaat

  _
  Joke Smit
  _
  client-1
  client-2
  client-3
  client-4