Wat is een kunstgebit?

Als het bijna onmogelijk is om nog langer uw eigen tanden en kiezen te gebruiken, kan een kunstgebit uitkomst bieden.Een kunstgebit is een uitneembare gebitsprothese.

De verschillende soorten gebitsprotheseVolledig kunstgebit:

Een volledige prothese of kunstgebit is een hulpmiddel in het geval dat alle tanden en kiezen getrokken zijn. Een kunstharsprothese bestaat volledig uit kunsthars. Financieel is dit de meest voordelige oplossing om getrokken tanden te vervangen.

 

Partiële prothese:

 Als een aantal tanden of kiezen ontbreekt, kan een gedeeltelijke (partiële) prothese worden toegepast. Deze zorgt ervoor dat u beter kunt bijten, kauwen en spreken. De partiële prothese kan ook het uiterlijk van uw gebit verbeteren en worden de overige tanden beschermd tegen bederf en slijtage. Met een partiële prothese kan u voorkomen dat uw andere natuurlijke tanden scheef gaan staan of verplaatsen. 

Frameprothese:

Dit is een partiële prothese waarvan de basis van metaal is opegebouwd (ook wel skeletprothese genoemd). Deze prothese heeft een beperkter volume, is fijner en zit stabieler vanwege de gegoten ankertjes die steunen op uw eiegen tanden. Daardoor is zo’n prothese duurder dan een kunststofprothese.


Flexibele prothese:

Patiënten die een prothese met metalen klammers hebben, hebben vaak het idee dat ze bij het lachen, praten en tijdens het eten zo bewust zijn dat ze een prothese dragen. Met een flexibele prothese is dit verleden tijd. Deze partiële prothese wordt gefabriceerd van flexibele kunststof (nylon), is metaalvrij, onbreekbaar en zorgt voor een natuurlijke doorschijning van het tandvlees. Door deze flexibiliteit is deze prothese ideaal voor patiënten die overwegen een metalen frameprothese te nemen en geen metalen ankers in hun mond willen laten zien. Tevens is dit dé oplossing voor patiënten die allergisch en/of gevoelig zijn voor harde kunststofprotheses. De houvast van de flexibele kunststof prothese ontstaat doordat de flexibele kunststof om bestaande tanden en kiezen loopt en zo de prothese meer houvast geeft. Deze is dus alleen te gebruiken als u nog tanden van uw eiegn heeft. Spijtig genoeg kunt u deze prothese niet uitbreiden naar meerdere elementen. Er moet dan een compleet nieuwe prothese vervaardigd worden.

Image Title
Verzekerd van goede zorg
bedentist-slide03
client-1
client-2
client-3
client-4